Hundägare Är Också Människor

Lite provokativt men i vissa fall behövligt. Det behöver skrivas mer och göras tillgänglig information om detta med att hundägare säger saker som att de föredrar hundar mer än människor.

Det är lätt att snöa in sig i sitt hundägande. Personligen så tycker jag om hundar och katter. Men jag funderar på vad jag ser hos hundägare och om det gör att jag själv vill bli hundägare.

För det första, det andra och det tredje så är jag inte så förtjust i detta med att man äger djur som är sällskapsdjur.

Om man äger ett djur för att man gör mat av det så kan man självfallet vara medkännande gentemot det. Men djuret ägs för ett förbruknings/ekonomiskt ändamål.

Men om djuret är en vän så borde det få någon slags familjemedlems status fast det aldrig kommer att ersätta en människa eller bli viktigare än en människa. Så varför inte sluta med detta ägarbegrepp ifråga om sällskapsdjur?

Man behöver förstå att djur är beroende av oss och att vi behöver ta ett ansvar för våra djur vare sig de är sällskapsdjur eller inte. Vi behöver dock fundera på om begreppet äga ett djur lämpar sig för sällskapsdjur. Nu hag jag fått detta ur vädret känns det som i alla fall.

Egen Kommentar:

Texten ovan som den är nu är inte menad att i sitt innehåll vara provokativ men däremot så är titeln något av en uppsåtlig retsticka.

Edouard Askmo

Ed Askmo
Tel 08-87 78 78