Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

<

HiTTar.Nu +

Plus avdelningen bjuder på ämnen och teman att behandla och presentera för vidareutveckling. Vi tror att du kan ha nytta av dessa ämnen för att skapa bra innehåll på sajter och sidor som du har kontroll över. Det kommer snart bra ämnen och teman med viss tillgång till budskapsbärare som går att anpassa till något man gjort lätt hanterat för besökare, läsare, tittare, lyssnare.


Edouard Askmo

Har Vi Förstått Att Det Är Krig I Europa Eller Lallar Vi På Som Vanligt?

Det är något svagt med Västvärlden Som Man Inte Gillar På Många Håll Mer Än Bara Ryssland

Lär vi oss något av detta eller inte?

Det har slagit mig som en spark i baken samtidigt som en blixt från klarblå himmel att vi är ute och cyklar och behöver göra oss av med tolerantismen(1) som pågår här i Väst. Vi tror om oss själva att vi nått en slags höjdpunkt av vad att vara civiliserade handlar om. Men det har gått för långt! Detta ger sådana dikatatorer ett slags trumfkort på hemmaplan och även bland allierade länder som inte är imponerade av Västerlandets civilisations modell. (...)

[...]


Noter:

(1) vill man veta mer om vad som menas med tolerantism så får man ta kontakt för mer information. 

Ge Sig Själv I Uppdrag Att Skriva Om Något Ämne: Hur Går Det Till?

Göra det enkelt för sig själv är en grundregel. Men här kommer en till som är minst lika viktig: göra det enkelt för andra att smälta det man kokat ihop. (...)

[...]

Plocka Sig Själv På Bra Idéer?

Det är en sport utan dess like och kan bli en lönsam affär.

Bli en författare av texter som får genomslag är inte så lätt men heller inte omöjlligt att åstadkomma. Det är då det kan börja likna något. Man behöver dock börja och fortsätta få spridning på sina små verk. Det är då några utav oss märker att vi hinner inte med allt på en och samma gång. Det är då man behöver börja tänka i termer av inte bara kreativitet men även produktivitet. (...)

[...]


Konst För Konstens Skull?En Kopp Utan Öra

Hämta Inspiration Är Inte Samma Sak Som Att Kopiera Och Klistra

Att säga att man hittat inspiration är inte att man kopierar och gör några små ändringar. Det handlar om att man får in någonting och att det ger en nya idéer att arbeta med och bearbeta på ett sätt som gör det viktigt att i sin tur kunna inspirera andra angående ett ämne/tema som gör det viktigt och meningsfullt för andra att vilja fördjupa sig i ett givet ämne/ämnesområde. (...)

[...]


Mikrovärldar

Axla På Sig En Mantel Som Får En Att Snubbla

Människor och grupper av människor som tar på sig mer än vad de mäktar med istället för att ta hjälp från varandra och andra. Hur blir det så egentligen?

Ställer man sig själv, varandra och andra frågan: "Vad orkas med?"

Eller vad sägs om följande fråga: "Vad för kompetens finns tillgänglig?"

(...)

[...]

Vi Tjänar På Att Vara Med I NATO!

Alliansfrihet I En Tokig Värld Har Skonat Oss Från Krig Men Fungerar Inte Längre!

Det finns dem som vill att vi skall ha fredagsmys hela veckan. Det är inte vitsen med fredagsmys. Man kan flytta på att det just är på fredag. Men myser man istället för att försvara sig och vara i rätt allianser så blir man till slut isolerad och ensam och sårbar på fel sätt. (...)

[...]

Vara Med Och Bygga Istället För Att Gnälla

Får detta hjärtat att slå fortare eller effektivare? Det är något man skapar hos sig själv detta med att vara destruktiv istället för konstruktiv. Gnäller man hela tiden så kommer man att dra ner sig helt i onödan. Det gör redan andra åt en. Så vara konstruktiv och till och med uppbygglig är värt guld. Då slår hjärtat effektivare så det slipper slå så fort. Det är värt att tänka på. Hjärtat kan symbolisera viljan. Men hjärtat är "fysiskt sätt" känsligt (...)

[...]

Erkänna Att Man Inte Vet Istället För Att Låtsas Förstå Sig På

Hur gör man när man vill verka klok? Man medger glatt att man inte vet även om det får en att se obildad ut. Vissa saker tycker man kanske att man borde veta mer om. Det finns mycket mer att hämta från att visa att man är villig att lära sig istället för att skämmas för det man inte vet något eller tillräckligt mycket om. (...)

[...]

Hjärnspöken Är Inte Bara Egna Tankar Som Hemsöker En

Man använder termen spöken för att beskriva själar som inte mött sitt öde än. Grundinställningen här är att man bortser från detta med spöken som själar som inte "gått över". Här tror man att när man dött så är man död tills man uppstår och får veta hur det har gått för en andligt: typ himmel eller helvete. Inget mellanting alltså. Därför kan det vara lite olyckligt att man valt att kalla fantasifoster och annat för hjärnspöken. Så vad skulle man kunna säga istället? Undertecknad funderar på ord/uttryck som hjärnfladdrande, hjärnkrux med mera.  (...)

[...]

Sedd Utan Att Bli För SeddLyssna som med eld öron

Något Att Tugga På? Mat För Själen?

Man kan mena lite olika saker med mat för själen. Men om man menar den typ av andlig mat som det står om i Bibeln så behöver man också veta vad som finns att vara hungrig för. Några utav oss förstår eller känner i alla fall på sig att det är något som fattas oss på individuell och kollektiv nivå. Man behöver inte måla en tavla för att folk skall förstå vad man syftar på förhoppningsvis. (...)

[...]

Låt de döda begrava sina döda

Skriva Enklare

Hjälpa sig själv och andra att förstå något som ett sätt att motivera sig att skriva enklare för såväl sig själv som för ens läsare. (...)

[...]

När De Stora Nöjena I Livet Sinar Eller Blir Svårare Att Bjuda På

När folk pratar om att det är svårt att åldras så måste man självfallet lyssna och inte bara tänka: "Du har haft ditt lilla roliga." Vi behöver göra åldrandet mindre plågsamt för andra och sig själv. Det är en bra grundinställning vågar man påstå här. (...)

[...]

Söka Sig Till Lösningar Utan Att Skapa Nya Problem

Alla människorna vi är behöver känna oss på väg till något bra som består. På vägen som kommer vi att få medvind och ibland motvind. Det är upp till oss att bestämma oss för vad vi skall ha för huvudmål i livet. (...)

[...]

Viska Innan Man Skriker? När Är Det Sant?

Ibland tjänar man på att vara lågmäld. Det är inte så att det alltid stämmer. Men i inte så få fall så öppnar det dörrar att inte identifiera sig med det bra man vill åstadkomma eller har åstadkommit. Diskretion kan vara ett fenomenalt vapen.  (...)

[...]

Ge Mer Eller/Och Bättre

Många vill ge och få tillbaka. Några vill ge utan att få tillbaka. Några andra vill ge så mycket de bara kan men glömmer hur man ger och för vilket ändamål. Det blir då viktigare att ge för att få känslan att man bidrar till något. Det räcker liksom inte hela vägen fram. (...)

[...]


Lyssna som med eld öronLyssna som med eld öron

Slippa Slipa En Oslipbar Diamant

Att skrika för att ge sig själv mod kan vara ett sätt att komma över sin rädsla i svåra prövningar och tider då man måste riskera sitt liv för att försvara sitt men även inte minst andras liv. Blir man en mer slipbar diamant av att man varit i en sådan situation någon eller flera gånger? Det är svårt att säga. Men vi behöver göra oss till slipbara diamanter om det är för en god sak.(...)

[...]

Bra Budskapsbärare

Borde Veta Bättre Vid Det Här Laget?

Vad får oss att gå vidare när vi upptäcker att vi tycks ha svårt att lära oss från tidigare misstag eller till och med försyndelser?

En kamp med sig själv blir det lätt när man inte får ordning på sina tankar och känslor. Man behöver verkligen hjälp från ovan och andra som vill ha hjälp från ovan. (...)

[...]

Skapa Förutsättningar För Sig Själv På Nätet

Det är något bra med det om det görs på ett ärligt och icke-manipulativt sätt. Om detta behöver det skrivas mer om och produceras audiovisuellt om. Det finns en massa avarter på nätet som gör att man alltmer skulle vilja ha slutna avdelningar av Internet där bara mycket seriöst verifierade personer och organisationer fick tillträde. Detta är faktiskt en bra startpunkt för ett resonerande om nätets framtid. Men det är inte helt problemfritt om detta blir någon slags elitism av det hela. Hur undviker man det problemet? Det vill man utveckla tankar och idéer om här och härifrån. (...)

[...]

En Kamp För En God Sak

Ibland så kan det kännas som om att vi inte förstår vad vi hoppar på för tåg eller hur vi har hamnat på den båten eller det skeppet. Jag vet att det här inte gäller oss alla. Men inte så få är lite för lätta att påverka eller så har man för lätt att övertyga sig själv om det ena och det andra. (...)

[...]

Hantera Sina Frustrationer Istället För Att Ta Dessa För Mänskliga Rättigheter

Mycket av de problem vi har i våra liv och med multiplikator- och kombinationseffekt i den här världen kommer sig av att vi har en massa frustrationer som vi inte hanterar. Detta är ett elände utan utsikt för förbättring. Dekadens och annat verkar snarare öka samtidigt som vi gör vetenskapliga och teknologiska framsteg. Varför får vi inte ihop det? Varför tycks det onda hela tiden ta över även när det blir fred. Varför blir inte våra fredstider och frid och fröjd tider? Det finns perioder då vi skulle kunna göra bra ifrån oss angående att ta tag i våra frustrationer genom att hantera dessa utan att skapa nya. Men vi låter oss distraheras av oss själva och varandra. Vi är dödliga och det stör oss mer än vad vi anar. Detta kan vara en startpunkt ifråga om frustrationer som man tar tag i eller inte. (...)

[...]

Fundera Konstruktivt Inte Destruktivt

Det är inte bara en tränings sak det där med ett tänka konstruktivt. Lägg väl märke till att vi inte pratar om att programmera sig till positiv eller fejka positivet genom att spela positiv apa som hoppas att hjärtat skall komma ikapp någon gång. Nej, det vi vill lyfta upp här är konstruktivt kontra destruktivt.

Så vad får oss att verkligen fatta vad som är skillnaden på konstruktivt och destruktivt. Det kanske inte så lätt som vissa tror och kanske inte så svårt som andra föreställer sig.

Så leder att tänka konstruktivt till att man blir positiv?

Har faktiskt ingen aning. I vissa fall så är detta samband påvisbart, i andra fall kanske inte så tydligt.

Om man är driven av ondska så kan man vara konstruktiv för något destruktivt. Det är otäcka saker att tänka på. Men man behöver låta sig varnas på ett eller annat eller flera sätt.


Om någon vill väl men hoppar över att vara konstruktiv så kan det bli fiasko av det hela goda och fina. Det gör dålig reklam för det som är rätt och gott. Det kan verka som att det är mer lönsamt att vara konstruktiv angående något negativt och ont. Det vill man ju inte skall få spridning.


Om man har bråttom att skaffa sig eller skapa sig ett eget tillfälligt paradis på jorden på någons direkta eller indirekta bekostnad så kanske man lyckas med det. Men då kommer frågan om vad som med det gör oss eviga.

Om det finns ett himmelrike, vilket undertecknad tro, så kommer frågan: vem kommer dit in? Snälla människor? Räcker det att vara en hygglig prick eller även någon som helgonförklarats (av människor) för att komma till Guds paradis? Vad skulle det betyda? Att Gud på något märkligt sätt är skyldig oss himmelriket? Skulle inte tro det. (...)

[...]

Kraven Vi Ställer På Oss Själva Och Varandra

Mycket av de problem vi har i våra liv och med multiplikator- och kombinationseffekt i den här världen kommer sig av att vi har en massa frustrationer som vi inte hanterar. Detta är ett elände utan utsikt för förbättring. Dekadens och annat verkar snarare öka samtidigt som vi gör vetenskapliga och teknologiska framsteg. Varför får vi inte ihop det? Varför tycks det onda hela tiden ta över även när det blir fred. Varför blir inte våra fredstider och frid och fröjd tider? Det finns perioder då vi skulle kunna göra bra ifrån oss angående att ta tag i våra frustrationer genom att hantera dessa utan att skapa nya. Men vi låter oss distraheras av oss själva och varandra. Vi är dödliga och det stör oss mer än vad vi anar. Detta kan vara en startpunkt ifråga om frustrationer som man tar tag i eller inte. (...)

[...]

Behandla Och Presentera

Bli Sin Egen Hundvakt Med Hundkoja Och Allt

Ensamhet är ingen höjdare i längden. Det håller dem flesta med om.


Vissa utav oss trivs alldeles för bra ensamma. Det är lite otäckare än vad man förstår det fenomenet. Folk hittar på sina sällskaps objekt eller subjekt. Detta är absolut en sänkare för att uttrycka det väldigt milt, för milt.

Vi är byggda för att vara tillsammans på ett naturligt försvarbart sätt.


Så det handlar inte bara om att vilja vara tillsammans utan mål bara för att slippa vara ensamma/känna oss ensamma. Så det finns något som heter och är dåligt sällskap. Vi behöver fundera på det som är sunt och det som inte är det och hålla oss borta från det sistnämnda.

Vi går inte djupare in på detta. Men låt sig påverkas av den typen av tankegångar utan att bli för duktigt på att tycka det ena och det andra.


Mys i ensamhetens hundkoja är inte något man vill förespråka som en livsstil. Några klarar av ensamhet samtidigt som dom har ett rikt och meningsfullt socialt liv. Detta är en typ av ensamhet som kan hålla en längre period i sitt liv. Men i längden så blir även det en aning påfrestande skulle man våga spekulera i att få påstå. Man måste inte hålla med men man får gärna gräva lite i dessa tankar med ett visst djup. (...)

[...]

I Väntan På Döden Istället För Sökandet Efter Evigt Liv

När folk når en viss ålder eller är drabbade av svår sjukdom så börjar inte så få att bli lite filosofiska eller existentiella av sig Vad sägs om att söka sig bort från konsekvenserna av sin biologiska död och ta reda på vad som gäller ifråga om våra själar. (...)

[...]