Vad Får Oss Att Vilja Göra Nytta Med Det Vi Uttrycker?

Det Är En Viktig Fråga!

Här är något som fungerar bra för dem som vill någonstans med sina tankar och idéer. Det handlar om det gör nytta för någon eller några andra medmänniskor. Det är värdefullt att kunna hjälpa eller hjälpa till självhjälp. Hjälpa till självhjälp skall man vara försiktig med vad man egentligen menar med det. Man säger inte till fattiga människor att undvika köpa godis därför att det är nyttigare med morötter. Det må vara så sant, men vem är jag att mena på att det hjälper till självhjälp att kläcka ur mig en sådan sak till någon? Är jag dum eller är jag dessutom arrogant eller vad är det för fel på en när man inte tänker sig för till vem och hur man säger det?

Så vad är nyttan med det man säger och hur kommer det att kunna tas emot beroende på hur jag behandlar och presenterar ämnet/temat? Skadar det man säger eller skriver mer än det gör bygger upp? Det är inte alltid så lätt att förstå sig på dessa ting, men det är inte en ursäkt för att vara obetänkt eller slarvig.

Vad för nytta kan jag bidra med? Är det inte bättre att fundera på vad som skulle kunna göra nytta och utifrån det rekrytera och koordinera kompetens? Vad säger ni? Jag tror att det är ett bra sätt att angripa ett ämne för att få det att bli behandlat och presenterat och på ett sätt som gör det vidare utvecklingsbart.